Как да перемести хладилника

Купихме нов хладилник, решихме да се преместим или планирахме да изпратим домашни уреди в селска къща – помислете за транспорта. Бяха написани стотици препоръки как да перемести хладилника, но няма универсално решение. Всеки производител третира по свой начин транспорта на домашен уред.

 

Как да перемести хладилника

 

От гледна точка на възможностите за транспорт има само три решения: вертикално, хоризонтално, наклонено. Производителите на хладилници изпращат потребителите на собствените си инструкции. А продавачите в магазините показват пръст на специални марки върху кутиите. Проблемът е просто да решите дали в магазина са закупени нови домашни уреди.

 

Можете да бъдете – внимавайте!

 

Как да перемести хладилника

При преместването на апартамента потребителите имат въпроси. Е, когато опаковката на хладилника или инструкциите непроменени. Но повечето собственици изхвърлят боклука. Следователно, въпросът: «Как да перемести хладилника» остава не затворен. Решенията започват с отстраняването на продуктите, всички рафтове и размразяването на камерата. Вратите на хладилника се отстраняват или се фиксират здраво. След това – да решите собственика:

Привличане на превозвач. Представителите на транспортни дружества, специализирани в превоза на стоки, не са обременени от клиента. Изпълнителите винаги транспортират хладилници само изправени. Такова решение елиминира възможните конфликти с клиента. Освен това, при наличието на хидравличен асансьор върху тялото на автомобила, товаренето във вертикално положение се опростява. Изключение – Ръчно спускане или изкачване на хладилника по стъпалата. В такива случаи устройството се транспортира под наклон.

 

Как да перемести хладилника

Самостоятелен транспорт на хладилника в хоризонтална форма. Собственикът има две задачи: да не повреди компресора и да запази хладилния агент в системата. Моторът, монтиран върху пружините, е блокиран от специални разделители. Дървени блокове или пяна, за такива цели са идеални. Задачата не е да нарушава целостта на конструкцията, която държи компресора в работно положение. За да не изтечем хладилния агент, ще трябва да проучите схемата на доставката на фреон Хладилникът се поставя на неговата страна, така че изпускателната тръба да гледа нагоре. Определянето на желания елемент на домакинския уред е лесно. Общата дължина на изпускателната тръба е по-голяма от връщащата тръба с течен фреон.

 

Предупреждения преди включването

 

След като разбрахме как да перемести хладилника, остава да подготвим електрически уред за свързване. При хоризонтално или вертикално транспортиране freon със сигурност ще се разхлаби в цялата система в двете посоки. Следователно задачата на собственика е да върне целия хладилен агент към компресора.

 

Как да перемести хладилника

След транспортирането хладилникът, без да се свързва към електрическата мрежа, е монтиран във вертикално положение за определен период от време. През лятото, есента или пролетта, достатъчно е да стоите на хладилник за 3-4 часа, преди да включите. През зимата, при тежки студове, домакинският уред трябва да се загрее и да елиминира кондензата – най-малко 8 часа за приспособяване в стаята.