Преместване на пиано – ръководство стъпка по стъпка

  • Главная
  • Блог
  • Преместване на пиано – ръководство стъпка по стъпка

Купете пиано не е трудно. Загрижеността за собственика ще осигури транспортирането. В края на краищата, измерения музикален инструмент също е тежък. Преместване на пиано, като не е надраскал лакираната кутия и не е повредил вътрешния механизъм?

Има само две възможности: самостоятелно или привличане на превозвач с портиер. Решенията, под формата на разглобяване и сглобяване на музикален инструмент, се изхвърлят без внимание. Пианото не е мебел. Не се изключва комбиниран вариант. Притежаването на собствен камион е по-евтино да наемете товарачи. И тези, които знаят как да носят пиано, приятели и познати, ще ви помогнат да спестите пари, ако наемете само камион.

Преместване на пиано

Преместване на пиано

Възможността само с доставката на музикален инструмент ще изисква следните ресурси:

  1. Колата. И просторен и функционален. По отношение на размера – определено е камион. Експертите препоръчват избор на транспорт с асансьор на опашката. Това е такава обратна страна с вграден хидравличен асансьор. В противен случай измереното пиано с тегло 200-400 килограма е проблематично за товарене или спускане от тялото на земята.
  2. Хамали. Роднини, приятели и познати са просто решение при преместването на апартамента. Но тежък музикален инструмент е по-добре да се доверят на професионалистите. Изборът се прави в полза на опитни движещи се лица, които вече носят пиана между етажите на жилищната сграда. Но спортистите, демонстриращи собствената си сила, са сигурни, че ще надраскат пианото или дори ще го пуснат.
  3. Опаковка. Това не е кутия или кутия за транспортиране. За да не свалите ъглите или да надраскате полиращия слой, използвайте лента за стречинг и лента. Невъзможно е случайно да повредите пианото, обвито в полиетилен. Ако говорим за антикварен музикален инструмент, тогава ще трябва да купим филм с балончета. Ключът и механизмът за удряне на пиано, разбира се, се преместват от този защитен материал.

Транспорт на пиана: привличане на професионалисти

Преместване на пианоС изключение на временните разходи за организация на транспорта сами по себе си, клиентите привличат изпълнители. Преди това, преместване на пиано. Ще трябва да намерите изпълнител сред десетки изречения. Набляга се на компанията, предоставяща транспортни услуги със свои собствени товарачи. Предимство на избора на отговорност. Ако физически повредите скъп музикален инструмент, няма да има кой да обвинява изпълнителя. Няма движещи сили, няма шофьор, няма собственик на камион. Експертите препоръчват собствениците да не участват изобщо в транспортния процес.

Преместване на пианоКлиентът и изпълнителят се договарят предварително за транспортирането на пианото. Собственикът на музикалния инструмент посочва адресите, между които се планира превозът. Къща, вход, етаж. Когато работите с обемисти стоки, изпълнителите винаги отиват и на двете места и изчисляват целия маршрут. Включително размерите на вратите на апартамента, верандата или магазина. И също така търсене на възможности, по-близо до достигане на мястото на товарене или разтоварване.