Сглобяване и демонтаж на мебели, транспорт

Извършвайки движение в офис или апартамент, собствениците, в името на икономиката, смятат, че сглобяване и демонтаж на мебели не са необходими. В крайна сметка ще са необходими допълнителни разходи за заплащане на труда на колектора и времето ще бъде удължено за времето.

Сглобяване и демонтаж на мебелиЗа разлика от подобни твърдения, експертите казват за безопасността на мебелите и компактността на товара. Избирането на по-малък камион помага за спестяване на товари.

Сглобяване и демонтаж на мебели

Дружеството превозвач носи отговорност за целостта на стоките. Везните, драскотините, одраскванията са видими външни физически наранявания. Мебелите за опаковане предотвратяват подобни проблеми. Въпреки това, изкривяването на конструкцията по време на транспортирането не е включено в отговорността на изпълнителя.   Сглобяване и демонтаж на мебелите помагат да се реши проблемът.

Сглобяване и демонтаж на мебелиКухненски комплекти, гардероби, стени, спални и скринове, професионалистите препоръчват безусловно да бъдат транспортирани в разглобена форма. За да изпълни задачата, инструкцията за монтаж е необходима, но липсата на документация не е проблем. Мебелните производители съветват предварително да снимат сглобената структура и да се задействат с маркер. Повърхностите на мебелите са подписани или номерирани и е поставен специален знак, показващ горната част на елементите на конструкцията.

Не се опитвайте сами да разглобявате мебелите без да имате отвертка.

Повторно използваеми компоненти на резбови връзки, като болтове, гайки и винтове, се сглобяват след разглобяване за по-нататъшна употреба по време на монтажа. Винтовете препоръчват изхвърлянето и закупуването на нови винтове в магазина. Лепените мебели, както и събраните с помощта на пластмасови или дървени щифтове, изискват познания в демонтажа. Това ще изисква специален ръчен инструмент за рязане или пробиване на конструктивни елементи. Без помощта на професионалистите не може да направи.

Товарен транспорт на мебели

Доставянето до местоназначението на демонтираните мебели ще разочарова собственика при избора на безскрупулна компания за превозвачи. Монтажът и демонтажът на мебелите няма да се извършат, ако камионът не е правилно подбран.

  • Наличието на затягащи въжета или кабели в корпуса на автомобила е задължително. Професионалистите разполагат с дузина такива колани с дръжки.
  • Чист корпус и плосък под – мотото на шофьорите, участващи в превоза на товари. В допълнение към гладкия под, наличието на гофриран картон, подложки за възглавници и възглавници е добре дошло.
  • Професионалистите използват товарни колички, когато колата не може да бъде монтирана на верандата на сградата. И също така не попитайте клиента за услугите на ръчен инструмент и опаковъчен материал.

Сглобяване и демонтаж на мебелиСглобяване и демонтаж на мебели е процес, изискващ много време и изисква физически усилия. Трябва да се поти, ако собственикът реши самостоятелно да разглобява и сглобява структурата. Или се обърнете към професионалистите за помощ, като Alexsof-hamali.

Не забравяйте и опаковката на демонтираните мебели и правилното съхранение. Например, при преместване на офис със същия вид килери е проблемно да възстановите мебелите, ако няма предварително направени маркировки и надписи.