Тежки работи в София какво е това

Всеки човек е запознат с товаренето, разтоварването и транспортирането на стоки или ценности. В края на краищата, когато апартаментът или офисът се движат, доставка от магазина на строителни материали и други работи, които изискват услугите на хамали  с кола, клиентът се е срещал многократно. И тук  тежки работи в София причиняват въпроси. Доставчиците на услуги се договарят поотделно и цената се договаря индивидуално за всеки вид работа.

Тежки работи в София описание на услугата

Накратко, понятието “такелаж” крие повдигането и транспортирането на тежки или извънгабаритни товари. За да извършвате задачи, използвайте специални устройства, които помагат за повдигане, заключване или преместване на сложен товар. Лебедки, кранове, повдигачи, въжета, колани – за всеки тип товарен комплект инструменти. Предлагайки такелаж в София, изпълнителите добавят към услугата монтаж и демонтаж на сложно оборудване.

Тежки работи в София Мебели, спа басейни, сейфове, музикални инструменти, промишлено оборудване – да се изброят тежките и обемисти товари могат да бъдат безкрайно. Единственото нещо, което обединява такелажните работи, е неудобството при транспортирането, товаренето или разтоварването от собствените сили.

Тежки работи: видове такелаж

Професионалистите в асортимента имат задължително устройства и механизми за такелаж. Освен че улесняват работата на товарачите, механизмите гарантират безопасността на хората в процеса на товарене или транспортиране. За такелаж употреба:

  • кабелни блокове с различна носеща способност;
  • крикове или хидравлични каруци;
  • лебедки и захвати;
  • карбини, кабели, вериги и въжета.

Тежки работи в София Такелаж: етапи на провеждане

  1. Подготовка. За да изберете правилно инструмента и такелажа за такелаж, е необходимо да проучите товара и да изследвате маршрута за транспортиране. Професионалистите изчисляват няколко начина за решаване на проблема и избират най-евтината опция за финансиране и време.
  2. Опаковка и етикетиране. За да не се повреди товара, изпълнителят използва защитен опаковъчен материал. Освен това поставя специални маркировки върху товара, ако има изисквания за накланяне или физическо увреждане на движещия се обект.
  3. Монтаж. Надеждността на фиксирането на товара гарантира безопасността на околната среда и целостта на движещия се обект. Времето за товарене и разтоварване зависи изцяло от правилното прикрепване.
  4. Разопаковане и монтаж. След транспортирането, тежки и извънгабаритни товари трябва да бъдат инспектирани за щети. Ако работата се изпълнява от изпълнителя, тогава отговорността за почтеността на раменете на изпълнителя.

Финансови изчисления

Тежки работи в София Предлага  тежки работи в София изпълнителят взема предвид техническите характеристики на товара – тегло и размери. За производствено оборудване една тарифа, за апартамент мебели – различна тарифа. Разстоянието между обектите на изместване, трудностите при намирането на пътища за достъп, както и инсталирането или демонтирането, задължително се вземат предвид при изчисленията.

За да извършвате такелаж, поканете професионалисти като alexsof-hamali. Собствени превозни средства, екипаж на товарачи, оборудване за такелаж, опит в работата и стотици положителни отзиви от щастливи клиенти – предимствата на компанията.